Yalumba Barossa Bush Vine Grenache

Yalumba Winery, South Australia/Barossa Valley, Australia Vegaani

Rypälelajikkeet
Grenache (100 %)
Alkoholipitoisuus
14,5 %
Happopitoisuus
5,4 g/l
UDF tuotenro

9075508 (75 cl)

Alkon tuotenro

926564 (75 cl)

Luonnehdinta

Väri purppuranpunainen. Tuoksu punaisia hedelmiä, kirsikkaa, luumua ja mausteita.  Maku täyteläinen, hedelmäinen, pehmeä ja maukas. Tasapainoinen ja pitkä jälkimaku.

Ruokasuositus

  • Itämainen ruoka
  • Nauta
  • Riista

Muuta

Grenache on rypäleenä hieman Shirazia tai Cabernet Sauvignonia vaaleampi, mutta tuottaa viiniin vahvasti hedelmäisyyttä ja moniulotteisuutta. Maussa on vahvasti marjaa ja mausteita, ja viinin korkeahko alkoholipitoisuus tasapainottuu hedelmästä ja tammesta. Lopputuloksena on ainutlaatuinen punaviinielämys, jonka valtteina ovat eleganssi ja harmonisuus. Viini on valmista nautittavaksi heti, mutta sitä voi varastoida vielä noin viiden vuoden ajan.

Grenache-rypäleet on poimittu pienisatoisista 70-vuotiaista köynnöksistä. Tyylikäs, käsintehty viini, joka kuuluu Barossan laakson parhaimpiin. Viini on kypsynyt kuuden kuukauden ajan vanhoissa ranskalaisissa, amerikkalaisissa ja unkarilaisissa tammitynnyreissä.

Tuottaja

Brittiläinen Samuel Smith perusti Yalumban vuonna 1849. Hän toi tuolloin perheensä Australian Angastoniin uuden elämän toivossa. Samuel Smith osti 30 eekkeriä maata ja raivasi sen poikansa kanssa – ensimmäiset köynnökset istutettiin kuun valossa. Tila nimettiin Yalumbaksi, joka aboriginaalien kielellä tarkoittaa ”kaikki maa ympärillämme”. Tänä päivänä Yalumba on Australian vanhin perheomistuksessa oleva yritys ja sitä johtaa Robert Hill-Smith joka on viidennen sukupolven viinintekijöitä. Vuodesta 1985, jolloin hän otti Yalumban toimitusjohtajan tehtävät vastaan, on hän menestyksekkäästi johtanut viinitaloa eteenpäin. Hänen kovan työnsä myötä yhtiö on profiloitunut nykyiseen asemaansa markkinoilla. Yritys on kokonaan Smithin perheen omistuksessa ja perhe onkin päättänyt jatkaa viininviljelyä vanhoja perinteitään kunnioittaen.

Palkinnot ja lisätiedot

  • 2019, Yalumban toimitusjohtajalle Robert Hill-Smithille myönnettiin erittäin arvostettu Maurice O’Shea -palkinto tunnustuksena hänen työstään australialaisen viiniteollisuuden hyväksi.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539 / +358 20 717 0557

Avoinna arkisin Puhelinmyynti: 9-12 | Toimisto: 08-16

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.