Yalumba Barossa Shiraz

Yalumba Winery, Barossa, Australia

Rypälelajikkeet
Shiraz
Alkoholipitoisuus
14 %
Happopitoisuus
6,1 g/l
UDF tuotenro

795375 (75 cl)

Alkon tuotenro

917775 (75 cl)

Luonnehdinta

Väriltään intensiivisen purppurainen viini, jonka runsaan aromikkaassa tuoksussa on kypsää luumua, anista, laventelia, viinimarjoja ja tummaa suklaata sekä hentoista mausteisuutta ja rautamalmia. Täyteläinen, tumman hedelmäinen, lakritsinen ja orvokkinen maku kasvaa kohti pippurista mausteisuutta.

Ruokasuositus

  • Juustot
  • Nauta
  • Pataruoka

Muuta

Viini juhlistaa Samuel Smithiä, Yalumban perustajaa. Se on valmis juotavaksi heti, mutta se kestää kellarointia jopa 10 vuotta.

Tuottaja

Brittiläinen Samuel Smith perusti Yalumban vuonna 1849. Hän toi tuolloin perheensä Australian Angastoniin uuden elämän toivossa. Samuel Smith osti 30 eekkeriä maata ja raivasi sen poikansa kanssa – ensimmäiset köynnökset istutettiin kuun valossa. Tila nimettiin Yalumbaksi, joka aboriginaalien kielellä tarkoittaa ”kaikki maa ympärillämme”. Tänä päivänä Yalumba on Australian vanhin perheomistuksessa oleva yritys ja sitä johtaa Robert Hill-Smith joka on viidennen sukupolven viinintekijöitä. Vuodesta 1985, jolloin hän otti Yalumban toimitusjohtajan tehtävät vastaan, on hän menestyksekkäästi johtanut viinitaloa eteenpäin. Hänen kovan työnsä myötä yhtiö on profiloitunut nykyiseen asemaansa markkinoilla. Yritys on kokonaan Smithin perheen omistuksessa ja perhe onkin päättänyt jatkaa viininviljelyä vanhoja perinteitään kunnioittaen.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.