Yalumba Eden Valley Roussanne

Yalumba Winery, South Australia | Eden Valley, Australia Vegaani

Rypälelajikkeet
Roussanne
Alkoholipitoisuus
13,5 %
Happopitoisuus
6,1 g/L
Sokeripitoisuus
0,1 g/l
UDF tuotenro

9420556 (75cl)

Luonnehdinta

Tuoksussa on valkoista persikkaa, vaniljakastiketta, kumkvattia ja häivähdys teeruusua. Maku on silkkinen, siitä on selkeästi erotettavissa kivellisten hedelmien  monikerroksisia aromeja,  yhdistyneenä tuoreen greipin hapokkuuteen, viinissä on erittäin hienostunut rakenne.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

12-14 ℃

Ruokasuositus

  • Itämainen ruoka
  • Juustot

Muuta

Yalumba istutti ensimmäiset Viognier köynnökset Barossan Eden Valleyhyn 1980-luvulla. Siitä lähtien Yalumban viinintekijätiimi on ollut kiinnostunut toisestakin hyvin parfyymisesta ja eksoottisesta Pohjois-Rhonen alkuperäisrypäleestä Roussannesta. Ensimmäinen yritys aloittaa Rousannen kasvatus Australiassa tapahtui jo 1980-luvulla, mutta valitettavasti maahantuoduista pistokkaista löytyi virus, jonka takia ne piti tuhota. Lopulta vasta pitkän projektin jälkeen 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä Yalumba oli valmis istuttamaan ensimmäiset köynnökset Roussannea Eden Valleyn viinitarhoille.

Tämän viinin rypäleet on poimittu maaliskuussa kahdelta viinitarhalta Eden Valleysta. Kasvukauden erittäin lempeä ilmasto on auttanut kehittämään rypäleisiin upeat, aromikkaat maut, sekä erinomaisen sokeri-happotasapainon.  Aavistuksen keskiarvoa korkeammat sademäärät marraskuusta maaliskuuhun ovat pitäneet rypäleet raikkaina ja kypsymisen tasaisena.

Viiniä on kypsytetty 11 kuukautta vanhoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Tuottaja

Brittiläinen Samuel Smith perusti Yalumban vuonna 1849. Hän toi tuolloin perheensä Australian Angastoniin uuden elämän toivossa. Samuel Smith osti 30 eekkeriä maata ja raivasi sen poikansa kanssa – ensimmäiset köynnökset istutettiin kuun valossa. Tila nimettiin Yalumbaksi, joka aboriginaalien kielellä tarkoittaa ”kaikki maa ympärillämme”. Tänä päivänä Yalumba on Australian vanhin perheomistuksessa oleva yritys ja sitä johtaa Robert Hill-Smith joka on viidennen sukupolven viinintekijöitä. Vuodesta 1985, jolloin hän otti Yalumban toimitusjohtajan tehtävät vastaan, on hän menestyksekkäästi johtanut viinitaloa eteenpäin. Hänen kovan työnsä myötä yhtiö on profiloitunut nykyiseen asemaansa markkinoilla. Yritys on kokonaan Smithin perheen omistuksessa ja perhe onkin päättänyt jatkaa viininviljelyä vanhoja perinteitään kunnioittaen.

Palkinnot ja lisätiedot

  • 2019, Yalumban toimitusjohtajalle Robert Hill-Smithille myönnettiin erittäin arvostettu Maurice O’Shea -palkinto tunnustuksena hänen työstään australialaisen viiniteollisuuden hyväksi.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539 / +358 20 717 0557

Avoinna arkisin Puhelinmyynti: 9-12 | Toimisto: 08-16

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.