Yalumba Eden Valley Shiraz Viognier

Yalumba Winery, South Australia/Eden Valley, Australia Vegaani

Rypälelajikkeet
Shiraz (95 %), Viognier (5 %)
Alkoholipitoisuus
14 %
Happopitoisuus
6,5 g/l
UDF tuotenro

9075490 (75 cl)

Luonnehdinta

Väri syvän kirsikanpunainen. Tuoksu luumua ja kirsikkaa sekä mausteita ja kukkaa. Maku täyteläinen, maukas, hedelmäinen ja elegantti. Viini on hienosti tasapainossa ja siinä on pitkä jälkimaku.

Ruokasuositus

  • Grilliruoka
  • Lammas
  • Riista

Muuta

Viini on kypsynyt 12 kuukauden ajan ranskalaisissa ja unkarilaisissa tammitynnyreissä, joista 13 % on ollut uusia. Ensimmäistä kertaa tämän viinin valmistukseen käytetyt rypäleet tulevat kokonaan Eden Valleyn alueelta. Tämä on pehmeä ja tyylikäs viini jossa maistuu Viognierin hennot aromit yhdessä täyteläisen ja runsaan Shirazin kanssa.

Tuottaja

Brittiläinen Samuel Smith perusti Yalumban vuonna 1849. Hän toi tuolloin perheensä Australian Angastoniin uuden elämän toivossa. Samuel Smith osti 30 eekkeriä maata ja raivasi sen poikansa kanssa – ensimmäiset köynnökset istutettiin kuun valossa. Tila nimettiin Yalumbaksi, joka aboriginaalien kielellä tarkoittaa ”kaikki maa ympärillämme”. Tänä päivänä Yalumba on Australian vanhin perheomistuksessa oleva yritys ja sitä johtaa Robert Hill-Smith joka on viidennen sukupolven viinintekijöitä. Vuodesta 1985, jolloin hän otti Yalumban toimitusjohtajan tehtävät vastaan, on hän menestyksekkäästi johtanut viinitaloa eteenpäin. Hänen kovan työnsä myötä yhtiö on profiloitunut nykyiseen asemaansa markkinoilla. Yritys on kokonaan Smithin perheen omistuksessa ja perhe onkin päättänyt jatkaa viininviljelyä vanhoja perinteitään kunnioittaen.

Palkinnot ja lisätiedot

  • 2019, Yalumban toimitusjohtajalle Robert Hill-Smithille myönnettiin erittäin arvostettu Maurice O’Shea -palkinto tunnustuksena hänen työstään australialaisen viiniteollisuuden hyväksi.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.