Yalumba Eden Valley Viognier

Yalumba Winery, South Australia/Eden Valley, Australia Vegaani

Rypälelajikkeet
Viognier 100 %
Alkoholipitoisuus
13,5 %
Happopitoisuus
5,7 g/l
Sokeripitoisuus
1,5 g/l
UDF tuotenro

9515102 (75 cl)

Alkon tuotenro

516847 (75 cl)

Luonnehdinta

Väri vaalean kullankeltainen vihrein vivahtein. Tuoksu aprikoosia, kuusamaa ja appelsiiniöljyä. Maku kuiva, pitkä, täyteläinen – persikkaa ja aprikoosia. Jälkimaku on pitkä ja siinä on sitrusmaista raikkautta.

Ruokasuositus

  • Itämainen ruoka
  • Kana ja kalkkuna
  • Pasta
  • Rasvainen kala

Muuta

Sadonkorjuun jälkeen noin 60 % rypäleistä on puristettu varovasti suoraan tammitynnyreihin ja loput terästynnyreihin. Viinin käyminen on tapahtunut rypäleiden omalla hiivalla, mitään lisäämättä. Tämän jälkeen viini on kypsynyt kymmenen kuukauden ajan sakan kanssa mikä on antanut viinille monipuolisen ja kermaisen maun.

Viinintekijänä tälle viinille toimi Louisa Rose, joka valittiin vuoden viinintekijäksi Australiassa vuonna 2008, ja joka on erikoistunut mm. Viognier rypäleeseen ja toimii Yalumballa pääviinintekijänä. Yalumba istutti ensimmäiset Viognier köynnöksensä vuonna 1980 Barossan Eden Valley’hin. Alunperin 1,2 hehtaarin kokoinen alue on kasvanut vuosien saatossa tämän päivän 29 hehtaariin eri puolella Etelä-Australiaa. Yalumba tunnetaan maailmanlaajuisesti uuden maailman pioneerinä Viognier viinien tuottajana ja on auttanut suuresti jo sukupuuttoon tuomitun rypäleen maineen elvyttämisessä.

Tuottaja

Brittiläinen Samuel Smith perusti Yalumban vuonna 1849. Hän toi tuolloin perheensä Australian Angastoniin uuden elämän toivossa. Samuel Smith osti 30 eekkeriä maata ja raivasi sen poikansa kanssa – ensimmäiset köynnökset istutettiin kuun valossa. Tila nimettiin Yalumbaksi, joka aboriginaalien kielellä tarkoittaa ”kaikki maa ympärillämme”. Tänä päivänä Yalumba on Australian vanhin perheomistuksessa oleva yritys ja sitä johtaa Robert Hill-Smith joka on viidennen sukupolven viinintekijöitä. Vuodesta 1985, jolloin hän otti Yalumban toimitusjohtajan tehtävät vastaan, on hän menestyksekkäästi johtanut viinitaloa eteenpäin. Hänen kovan työnsä myötä yhtiö on profiloitunut nykyiseen asemaansa markkinoilla. Yritys on kokonaan Smithin perheen omistuksessa ja perhe onkin päättänyt jatkaa viininviljelyä vanhoja perinteitään kunnioittaen.

Palkinnot ja lisätiedot

  • 2019, Yalumban toimitusjohtajalle Robert Hill-Smithille myönnettiin erittäin arvostettu Maurice O’Shea -palkinto tunnustuksena hänen työstään australialaisen viiniteollisuuden hyväksi.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.