Yalumba FSW8B Botrytis Viognier

Yalumba Winery, Wrattonbully, Australia Vegaani

Rypälelajikkeet
Viognier 100 %
Alkoholipitoisuus
11,0 %
Happopitoisuus
6,9 g/l
Sokeripitoisuus
161 g/l
UDF tuotenro

9523224 (37,5 cl)

Luonnehdinta

Väri heleän kullankeltainen. Tuoksu intensiivinen ja Viognierille tyypillinen – aprikoosia ja appelsiininkuorta. Maku makea, suuntäyttävä ja täyteläinen. Viinin luontainen hapokkuus tasapainottuu jalohomeen antaman makeuden kanssa, ja jälkimaku on raikas ja aromaattinen.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

hyvin viilennettynä

Ruokasuositus

  • Aperitiivit
  • Makea jälkiruoka

Muuta

Botrytis cinereaa (jalohome) esintyy tiettyinä vuosina oikeissa olosuhteissa ja on suuressa roolissa tämän loistavan jälkiruokaviinin valmistuksessa. Home imee rypäleestä lähes kaiken veden pois jättäen jäljelle todella korkean sokeripitoisuuden omaavia, rusinamaisia rypäleitä, joista saadaan nektarimaista viiniä. Wrattonbullyn alue sopii erinomaisen hyvin botrytis homeen tartuttamien rypäleiden kasvattamiseen. Syksy Wrattonbullyssä, sumuiset aamut ja auringon lämmittämät kypsät rypäleet antavat erinomaiset olosuhteet jalohomeen ja Viognier rypäleen kohtaamiselle, jotta saadaan kullankeltaista nektaria josta tulee FSW8B. Viognierin maku on hienosti synergiassa jalohomeen antaman runsaan maun kanssa.

Yalumban viiniyritys on tunnettu edelläkävijänä monessa eri projekteissa, ja yrityksen tavoitteena on jo monen vuoden ajan ollut uusien innovaatioiden tuominen esille. Tästä kokeilusta on syntynyt uusi sarja viinejä ”special bin”, joiden nimessä on mainittuna tilan tunnistamiskoodi. Tämä uudistettu Botrytis Viognier Wrattonbullystä heijastaa sitä historiaa ja innovatiivisuutta joka liittyy tämän viinin tuottamiseen. Edelläkävijänä Australiassa ja yli 20 vuoden kokemuksella Viognierista, Yalumba on kieltämättä ensimmäinen viinintekijä joka on lanseerannut Botrytis Viognier –viinin eteläisellä pallonpuoliskolla.

Tuottaja

Brittiläinen Samuel Smith perusti Yalumban vuonna 1849. Hän toi tuolloin perheensä Australian Angastoniin uuden elämän toivossa. Samuel Smith osti 30 eekkeriä maata ja raivasi sen poikansa kanssa – ensimmäiset köynnökset istutettiin kuun valossa. Tila nimettiin Yalumbaksi, joka aboriginaalien kielellä tarkoittaa ”kaikki maa ympärillämme”. Tänä päivänä Yalumba on Australian vanhin perheomistuksessa oleva yritys ja sitä johtaa Robert Hill-Smith joka on viidennen sukupolven viinintekijöitä. Vuodesta 1985, jolloin hän otti Yalumban toimitusjohtajan tehtävät vastaan, on hän menestyksekkäästi johtanut viinitaloa eteenpäin. Yritys on kokonaan Smithin perheen omistuksessa ja perhe onkin päättänyt jatkaa viininviljelyä vanhoja perinteitään kunnioittaen.

 

Palkinnot ja lisätiedot

  • 2019, Yalumban toimitusjohtajalle Robert Hill-Smithille myönnettiin erittäin arvostettu Maurice O’Shea -palkinto tunnustuksena hänen työstään australialaisen viiniteollisuuden hyväksi.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.