Yalumba Hand Picked Shiraz Viognier

Yalumba Winery, Eden Valley, Australia Vegaani

Rypälelajikkeet
Shiraz 98%, Viognier 2%
Alkoholipitoisuus
14,0 %
Happopitoisuus
6,4 g/l
UDF tuotenro

9523119 (75 cl)

Alkon tuotenro

463597 (75 cl)

Luonnehdinta

Väri tummanpunainen purppuranvärisin vivahtein. Tuoksu voimakas, mausteinen ja moniulotteinen – mokkaa, seetripuuta, anista. Viognier-rypäleen aromit on havaittavissa. Maku täyteläinen, tamminen, mausteinen, lämmin, pehmeä ja hillomainen. Hienot tanniinit ja pitkä jälkimaku.

Ruokasuositus

  • Juustot
  • Lammas
  • Nauta
  • Riista

Muuta

Yalumba Barossa Hand Picked Shiraz Viognier -viiniin on käytetty vain Barossan alueen parhaita rypäleitä. Se on ainutlaatuinen viini sekä tyyliltään että hedelmäisyydeltään. Viini on kypsynyt 19 kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 22 % on ollut uusia. Valkoisen Viognier-rypäleen yhdistäminen runsaaseen ja voimakkaaseen Barossa Valleyn Shiraz-rypäleeseen lisää uusia ulottuvuuksia ja hienoja aromeja tuoksuun sekä pehmeyttä viinin makuun. Viognier vaikuttaa myös viinin väriin, viini on tummempaa kuin jos se olisi pelkästään Shirazista valmistettu. Viini on valmis nautittavaksi mutta kypsyy vielä noin 5–7 vuoden ajan.

Tuottaja

Brittiläinen Samuel Smith perusti Yalumban vuonna 1849. Hän toi tuolloin perheensä Australian Angastoniin uuden elämän toivossa. Samuel Smith osti 30 eekkeriä maata ja raivasi sen poikansa kanssa – ensimmäiset köynnökset istutettiin kuun valossa. Tila nimettiin Yalumbaksi, joka aboriginaalien kielellä tarkoittaa ”kaikki maa ympärillämme”. Tänä päivänä Yalumba on Australian vanhin perheomistuksessa oleva yritys ja sitä johtaa Robert Hill-Smith joka on viidennen sukupolven viinintekijöitä. Vuodesta 1985, jolloin hän otti Yalumban toimitusjohtajan tehtävät vastaan, on hän menestyksekkäästi johtanut viinitaloa eteenpäin. Hänen kovan työnsä myötä yhtiö on profiloitunut nykyiseen asemaansa markkinoilla. Yritys on kokonaan Smithin perheen omistuksessa ja perhe onkin päättänyt jatkaa viininviljelyä vanhoja perinteitään kunnioittaen.

Palkinnot ja lisätiedot

  • 2019, Yalumban toimitusjohtajalle Robert Hill-Smithille myönnettiin erittäin arvostettu Maurice O’Shea -palkinto tunnustuksena hänen työstään australialaisen viiniteollisuuden hyväksi.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.