Yalumba Museum Muscat

Yalumba Winery, Rutherglen & Victoria, Australia Vegaani

Rypälelajikkeet
Muscat 100 %
Alkoholipitoisuus
18,0 %
Happopitoisuus
4,6 g/l
Sokeripitoisuus
243 g/l
UDF tuotenro

9086737 (37,5 cl)

Luonnehdinta

Väri syvän kullanruskehtava. Tuoksu ruusun terälehtiä, appelsiinin kuorta ja rusinaa. Maku makea, täyteläinen, runsas ja pehmeä – rusinaa, pähkinää ja mausteita. Pitkä, pehmeä jälkimaku.

Ruokasuositus

  • Makea jälkiruoka

Muuta

Viiniä on kypsytetty ranskalaisissa tammitynnyreissä seitsemän vuoden ajan.
Yalumba Museum Reseve Muscat NV on valmistettu kokonaan Muscat-rypäleestä, joka kasvaa Rutherglenin ja Victorian alueiden pohjoisosien viinitarhoilla. Nämä kuivat viinitilat, missä lämpötila on korkea, ovat ihanteelliset erittäin kypsien rypäleiden kasvattamiseen. Rypäleet kypsyvät miltei rusinoiksi.
Viini on väkevöity neutraalia rypäleviinaa käyttäen, ja se on käynyt hyvin vähän jotta aromaattiset maut ja liköörimäinen makeus säilyisi. Useiden vuosien kypsymisen jälkeen, valikoima vanhempia ja nuorempia viinejä on sekoitettu harkitusti tuottaen viinin jonka ominaisuuksia ovat monimuotoisuus ja tasapainoinen hedelmällisyys. Perussekoitusta, josta Museum Muscat pullotetaan, sekoitetaan säännöllisesti uudelleen jotta viinin koostumus ja monimuotoisuus klassisesta tyylistä säilyisi vuodesta toiseen.

Tuottaja

Yalumba aloitti viininvalmistamisen yli 150 vuotta sitten ja väkevöityjen viinien tuottaminen on ollut osa Yalumban historiaa lähes yhtä kauan. Tänä päivänä Yalumba pitää yllä traditiota tuottamalla toisinaan pieniä määriä väkevöityjä viinejä.
Brittiläinen Samuel Smith perusti Yalumban vuonna 1849. Hän toi tuolloin perheensä Australian Angastoniin uuden elämän toivossa. Samuel Smith osti 30 eekkeriä maata ja raivasi sen poikansa kanssa – ensimmäiset köynnökset istutettiin kuun valossa. Tila nimettiin Yalumbaksi, joka aboriginaalien kielellä tarkoittaa ”kaikki maa ympärillämme”. Tänä päivänä Yalumba on Australian vanhin perheomistuksessa oleva yritys ja sitä johtaa Robert Hill Smith joka on viidennen sukupolven viinintekijöitä. Vuodesta 1985, jolloin hän otti Yalumban toimitusjohtajan tehtävät vastaan, on hän menestyksekkäästi johtanut viinitaloa eteenpäin. Hänen kovan työnsä myötä yhtiö on profiloitunut nykyiseen asemaansa markkinoilla. Yritys on kokonaan Smithin perheen omistuksessa ja perhe onkin päättänyt jatkaa viininviljelyä vanhoja perinteitään kunnioittaen.

Palkinnot ja lisätiedot

Robert M. Parker, Jr.’s, The Wine Advocate (USA): 96/100

 

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539 / +358 20 717 0557

Avoinna arkisin Puhelinmyynti: 9-12 | Toimisto: 08-16

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.