Yalumba Organic Shiraz

Yalumba Winery, South Australia, Australia Luomu Vegaani

Rypälelajikkeet
Shiraz 100 %
Alkoholipitoisuus
13,5 %
Happopitoisuus
6,1 g/l
UDF tuotenro

9513445 (75 cl)

Alkon tuotenro

409887 (75 cl)

Luonnehdinta

Väri purppuranpunainen. Tuoksu mausteinen – luumua, kuivattuja yrttejä ja kirsikkaa. Maku on äyteläinen ja hedelmäinen – luumua, mustikkaa ja häivähdys maitosuklaata. Pehmeät tanniinit ja pitkä jälkimaku.

Tarjoilulämpötila ja -lasi

16–18 °C

Ruokasuositus

  • Lammas
  • Nauta
  • Pataruoka

Muuta

Tässä viinissä käytettyjen Shiraz-rypäleiden luonnonmukainen viljely alkoi vuonna 1997 Barichin perheen omistamalla viinitarhalla. Perhe on omistautunut kaikkeen luonnonmukaiseen viljelyyn liittyvään ja tarkkana käsityönä hoidettu viljely mahdollistaa rypäleiden täydellisen laadun poimintavaiheessa. Viini on kypsynyt terästankeissa.

Tuottaja

Brittiläinen Samuel Smith perusti Yalumban vuonna 1849. Hän toi tuolloin perheensä Australian Angastoniin uuden elämän toivossa, osti 30 eekkeriä maata ja raivasi sen poikansa kanssa. Ensimmäiset köynnökset istutettiin kuun valossa.

Tila nimettiin Yalumbaksi, joka aboriginaalien kielellä tarkoittaa ”kaikki maa ympärillämme”. Tänä päivänä Yalumba on Australian vanhin perheomistuksessa oleva yritys, ja vuodesta 1985 sitä on johtanut viidennen sukupolven viinintekijä Robert Hill-Smith. Hänen aikanaan Yalumba on saavuttanut nykyisen arvostuksensa. Yritys on edelleen Smithin perheen omistuksessa, ja perhe on päättänyt jatkaa viininviljelyä vanhoja perinteitään kunnioittaen.

Palkinnot ja lisätiedot

  • 2019, Yalumban toimitusjohtajalle Robert Hill-Smithille myönnettiin erittäin arvostettu Maurice O’Shea -palkinto tunnustuksena hänen työstään australialaisen viiniteollisuuden hyväksi.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539 / +358 20 717 0557

Avoinna arkisin Puhelinmyynti: 9-12 | Toimisto: 08-16

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.