Yalumba Organic Viognier

Yalumba Winery, South Australia, Australia Luomu Vegaani

Rypälelajikkeet
Viognier 100 %
Alkoholipitoisuus
13,5 %
Happopitoisuus
5,5 g/l
UDF tuotenro

9523117 (75 cl)

Alkon tuotenro

953727 (75 cl)

Luonnehdinta

Väri oljenkeltainen vihrein vivahtein. Tuoksu intensiivinen ja kukkainen, tuoksussa sitruunankuorta, aprikoosia, persikkaa ja inkivääriä. Maku täyteläinen, silkkinen ja pitkä – sitrusta ja trooppista hedelmää. Raikas hapokkuus ja aromaattinen jälkimaku.

Ruokasuositus

  • Äyriäiset
  • Itämainen ruoka
  • Pasta
  • Salaatit ja kasvisruoka

Muuta

Tässä viinissä käytettyjen Viognier-rypäleiden luonnonmukainen viljely alkoi vuonna 1997 Barichin perheen omistamalla viinitarhalla. Kovan työn tuloksena on rypäleitä joiden maussa on havaittavissa kylmempien viinialueiden makuprofiilia, viinissä hedelmäisyys ja hapokkuus ovat hyvässä tasapainossa. Perhe on omistautunut kaikkeen luonnonmukaiseen viljelyyn liittyvään ja tarkkana käsityönä hoidettu viljely mahdollistaa rypäleiden täydellisen laadun poimintavaiheessa. Viini on kypsynyt terästankeissa.

Tuottaja

Brittiläinen Samuel Smith perusti Yalumban vuonna 1849. Hän toi tuolloin perheensä Australian Angastoniin uuden elämän toivossa. Samuel Smith osti 30 eekkeriä maata ja raivasi sen poikansa kanssa – ensimmäiset köynnökset istutettiin kuun valossa. Tila nimettiin Yalumbaksi, joka aboriginaalien kielellä tarkoittaa ”kaikki maa ympärillämme”. Tänä päivänä Yalumba on Australian vanhin perheomistuksessa oleva yritys ja sitä johtaa Robert Hill-Smith joka on viidennen sukupolven viinintekijöitä. Vuodesta 1985, jolloin hän otti Yalumban toimitusjohtajan tehtävät vastaan, on hän menestyksekkäästi johtanut viinitaloa eteenpäin. Hänen kovan työnsä myötä yhtiö on profiloitunut nykyiseen asemaansa markkinoilla. Yritys on kokonaan Smithin perheen omistuksessa ja perhe onkin päättänyt jatkaa viininviljelyä vanhoja perinteitään kunnioittaen.

Palkinnot ja lisätiedot

  • 2019, Yalumban toimitusjohtajalle Robert Hill-Smithille myönnettiin erittäin arvostettu Maurice O’Shea -palkinto tunnustuksena hänen työstään australialaisen viiniteollisuuden hyväksi.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.