Yalumba The Scribbler

Yalumba Winery, Barossa Valley, Australia Vegaani

Rypälelajikkeet
Cabernet Sauvignon 61 %, Shiraz 39 %
Alkoholipitoisuus
13,5 %
UDF tuotenro

9422363 (75 cl)

Alkon tuotenro

467907 (75 cl)

Luonnehdinta

Väri syvän purppuranpunainen.Tuoksu punaherukkaa, mausteisuutta ja lakritsaa. Tuoksua täydentää minttuinen yrttisyys. Maku täyteläinen, monivivahteinen, ryhdikäs ja hedelmäinen – maussa mustaherukkaa, tummia marjoja ja aavistus luumua.

Ruokasuositus

  • Grilliruoka
  • Lammas
  • Nauta
  • Pitsat ja pikkulämpimät

Muuta

Yalumban vahva sitoutuminen Cabernet Sauvignon/Shiraz blendiin on jatkunut vuodesta toiseen. Jotkut Australian legendaarisimmista viineistä on valmistettu tällä tyylillä, ja eturivissä on ollut Yalumba, joka aloitti Signature-sarjallaan jo vuonna 1962. The Scribbler vahvistaa viinitalon omistautumista tälle viinityylille ja juhlistaa sen perintöä. The Scribbler on Signaturen nuorempi versio, ja sitä kutsutaan tilalla nimellä ”Signaturen poika”. Nimi viittaa isä-poika suhteeseen ja siihen kun lasta pyydetään kirjoittamaan nimeään paperille, jolloin siitä tulee töherrys (”scribble”).

Vuosi 2009 oli Barossassa loistava vuosi Cabernet Sauvignonille ja Shirazille. Osa parhaista tarhoista kerättiin käsin ja murskattiin teräksiseen avosammioon. Käyminen annettiin alkaa luonnonhiivalla, ennenkuin siihen lisättiin tarkkaan varjeltu tuottajan oma hiiva. Osa rypäleistä kerättiin koneellisesti ja niiden käyminen alkoi tarkkaan kontrolloidusti isoissa terästankeissa. Näiden yhdistelmästä syntyi täyteläinen ja moniulotteinen punaviini. The Scribbler on Australian perinteikkäimmän viinialueen Barossan tuotantoa parhaimmillaan omassa hintaluokassaan. Viini on kypsynyt 19 kuukautta tammitynnyreissä. Viini on valmis nautittavaksi mutta kypsyy vielä 5-10 vuotta.

Tuottaja

Brittiläinen Samuel Smith perusti Yalumban vuonna 1849. Hän toi tuolloin perheensä Australian Angastoniin uuden elämän toivossa. Samuel Smith osti 30 eekkeriä maata ja raivasi sen poikansa kanssa – ensimmäiset köynnökset istutettiin kuun valossa. Tila nimettiin Yalumbaksi, joka aboriginaalien kielellä tarkoittaa ”kaikki maa ympärillämme”. Tänä päivänä Yalumba on Australian vanhin perheomistuksessa oleva yritys ja sitä johtaa Robert Hill-Smith joka on viidennen sukupolven viinintekijöitä. Vuodesta 1985, jolloin hän otti Yalumban toimitusjohtajan tehtävät vastaan, on hän menestyksekkäästi johtanut viinitaloa eteenpäin. Hänen kovan työnsä myötä yhtiö on profiloitunut nykyiseen asemaansa markkinoilla. Yritys on kokonaan Smithin perheen omistuksessa ja perhe onkin päättänyt jatkaa viininviljelyä vanhoja perinteitään kunnioittaen.

Palkinnot ja lisätiedot

  • 2019, Yalumban toimitusjohtajalle Robert Hill-Smithille myönnettiin erittäin arvostettu Maurice O’Shea -palkinto tunnustuksena hänen työstään australialaisen viiniteollisuuden hyväksi.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539 / +358 20 717 0557

Avoinna arkisin Puhelinmyynti: 9-12 | Toimisto: 08-16

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.