Yalumba The Signature

Yalumba Winery, South Australia/Barossa Valley, Australia Vegaani

Rypälelajikkeet
Cabernet Sauvignon, Shiraz
Alkoholipitoisuus
14,5 %
Happopitoisuus
6,6 g/l
UDF tuotenro

9522967 (75 cl)

Luonnehdinta

Väri tumman kirsikanpunainen, lähes musta. Tuoksu kypsiä ja kuivattuja luumuja, kukkaa, tummaa suklaata.
Maku täyteläinen, moniulotteinen, voimakas ja syvä – tummaa suklaata. Erittäin pitkä jälkimaku.

Ruokasuositus

  • Lammas
  • Nauta
  • Riista

Muuta

Viinistä 42 % on kypsytetty uusissa ja loput vanhoissa ranskalaisissa, amerikkalaisissa ja unkarilaisissa tammitynnyreissä 22 kuukauden ajan. Viiniä voidaan kellaroida kymmenen vuotta.

The Signature -viiniä valmistettiin ensimmäisen kerran 1962. Sen jälkeen jokainen vuosikerta on ollut kunnianosoitus yksilöiden panostukselle vaalia Yalumban perinteitä ja kulttuuria. Cabernet Sauvignon ja Shiraz sekoitus on tyypillinen australialainen blendi ja The Signature on toiminut tämän blendin ikonina. Viini on syvä ja intensiivinen, The Signature –tyyliin.

Tuottaja

Brittiläinen Samuel Smith perusti Yalumban vuonna 1849. Hän toi tuolloin perheensä Australian Angastoniin uuden elämän toivossa. Samuel Smith osti 30 eekkeriä maata ja raivasi sen poikansa kanssa – ensimmäiset köynnökset istutettiin kuun valossa. Tila nimettiin Yalumbaksi, joka aboriginaalien kielellä tarkoittaa ”kaikki maa ympärillämme”. Tänä päivänä Yalumba on Australian vanhin perheomistuksessa oleva yritys ja sitä johtaa Robert Hill-Smith joka on viidennen sukupolven viinintekijöitä. Vuodesta 1985, jolloin hän otti Yalumban toimitusjohtajan tehtävät vastaan, on hän menestyksekkäästi johtanut viinitaloa eteenpäin. Hänen kovan työnsä myötä yhtiö on profiloitunut nykyiseen asemaansa markkinoilla. Yritys on kokonaan Smithin perheen omistuksessa ja perhe onkin päättänyt jatkaa viininviljelyä vanhoja perinteitään kunnioittaen.

Palkinnot ja lisätiedot

  • 2019, Yalumban toimitusjohtajalle Robert Hill-Smithille myönnettiin erittäin arvostettu Maurice O’Shea -palkinto tunnustuksena hänen työstään australialaisen viiniteollisuuden hyväksi.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.