Yalumba ”Y” Cabernet Sauvignon

Yalumba Winery , South Australia/Barossa Valley, Australia Vegaani

Rypälelajikkeet
Cabernet Sauvignon (100 %)
Alkoholipitoisuus
13,5 %
Happopitoisuus
6,3 g/l
UDF tuotenro

9308974 (75 cl)

Luonnehdinta

Väri: rubiininpunainen violetein vivahtein.

Tuoksu: kirsikkaa, minttua, eukalyptusta ja orvokkia.

Maku: täyteläinen, notkea ja maukas. Hyvä tanniinirakenne.

Ruokasuositus

  • Lammas
  • Nauta

Muuta

Yalumban Y –sarjan viinit ovat raikkaita ja hedelmäisiä, korkean laadun omaavia ja helposti lähestyttäviä viinejä. Viinit kuvastavat Yalumban, Australian vanhimman yksityisen viinitalon, pitkää ja vaiherikasta yli 160-vuotista historiaa.

Y-sarjan etiketeissä olevat persoonalliset ikonit heijastavat jokaisen Yalumballa työskentelevän kovaa työtä, luovaa ajattelua ja pyrkimystä eteenpäin. Etiketin linnunpelätin kuvastaa yhteisön tärkeää merkitystä Yalumballe. Joka toinen vuosi järjestetään Barossa Vintage Festivaalit, jolloin koko Barossan yhteisö kerääntyy yhteen rakentamaan linnunpelättimiä, jotka perinteisesti on nähty yltäkylläisyyden vartioina. Näitä linnunpelättimiä näkyy juhlien ajan niin viinitarhoilla, kadunvarsilla kuin kauppojen ikkunoissakin.

Tuottaja

Brittiläinen Samuel Smith perusti Yalumban vuonna 1849. Hän toi tuolloin perheensä Australian Angastoniin uuden elämän toivossa. Samuel Smith osti 30 eekkeriä maata ja raivasi sen poikansa kanssa – ensimmäiset köynnökset istutettiin kuun valossa. Tila nimettiin Yalumbaksi, joka aboriginaalien kielellä tarkoittaa ”kaikki maa ympärillämme”. Tänä päivänä Yalumba on Australian vanhin perheomistuksessa oleva yritys ja sitä johtaa Robert Hill Smith joka on viidennen sukupolven viinintekijöitä. Vuodesta 1985, jolloin hän otti Yalumban toimitusjohtajan tehtävät vastaan, on hän menestyksekkäästi johtanut viinitaloa eteenpäin. Hänen kovan työnsä myötä yhtiö on profiloitunut nykyiseen asemaansa markkinoilla. Yritys on kokonaan Smithin perheen omistuksessa ja perhe onkin päättänyt jatkaa viininviljelyä vanhoja perinteitään kunnioittaen.

 

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539 / +358 20 717 0557

Avoinna arkisin Puhelinmyynti: 9-12 | Toimisto: 08-16

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.