Yalumba “Y” Sauvignon Blanc

Yalumba Winery , South Australia, Australia Vegaani

Rypälelajikkeet
Sauvignon Blanc (100 %)
Alkoholipitoisuus
11,5 %
Happopitoisuus
6,3 g/l
UDF tuotenro

9516262 (75 cl)

Alkon tuotenro

934847 (75 cl)

Luonnehdinta

Kauniin oljenkeltainen vihrein vivahtein. Tuoksu on raikas ja puhdas. Siitä voi löytää mm. ananasta, limesorbettia, vastaleikattua ruohoa ja mineraalisuutta. Maku on hyvin kuiva, kevyt ja raikas, siinä on lajikkeelle ominaisesti hienosti happoja sekä sitrusta.

Ruokasuositus

  • Äyriäiset
  • Rasvainen kala
  • Seurustelujuoma

Muuta

Yalumban Y –sarjan viinit ovat raikkaita ja hedelmäisiä, korkean laadun omaavia ja helposti lähestyttäviä viinejä. Viinit kuvastavat Yalumban, Australian vanhimman yksityisen viinitalon, pitkää ja vaiherikasta yli 160-vuotista historiaa.

Y-sarjan etiketeissä olevat persoonalliset ikonit heijastavat jokaisen Yalumballa työskentelevän kovaa työtä, luovaa ajattelua ja pyrkimystä eteenpäin. Sauvignon Blancin etiketin kala, King George Whiting, on ainutlaatuinen, vain Etelä-Australian rannikolla esiintyvä arvostettu ruokakala. Kala kuvastaa viinintekijöiden intohimoa kalastusta kohtaan sekä sitä, miten hyvin juuri tämä kala sopii kyseisen viinin kanssa yhteen.

Tuottaja

Brittiläinen Samuel Smith perusti Yalumban vuonna 1849. Hän toi tuolloin perheensä Australian Angastoniin uuden elämän toivossa. Samuel Smith osti 30 eekkeriä maata ja raivasi sen poikansa kanssa – ensimmäiset köynnökset istutettiin kuun valossa. Tila nimettiin Yalumbaksi, joka aboriginaalien kielellä tarkoittaa ”kaikki maa ympärillämme”. Tänä päivänä Yalumba on Australian vanhin perheomistuksessa oleva yritys ja sitä johtaa Robert Hill-Smith joka on viidennen sukupolven viinintekijöitä. Vuodesta 1985, jolloin hän otti Yalumban toimitusjohtajan tehtävät vastaan, on hän menestyksekkäästi johtanut viinitaloa eteenpäin. Hänen kovan työnsä myötä yhtiö on profiloitunut nykyiseen asemaansa markkinoilla. Yritys on kokonaan Smithin perheen omistuksessa ja perhe onkin päättänyt jatkaa viininviljelyä vanhoja perinteitään kunnioittaen.

Palkinnot ja lisätiedot

  • 2019, Yalumban toimitusjohtajalle Robert Hill-Smithille myönnettiin erittäin arvostettu Maurice O’Shea -palkinto tunnustuksena hänen työstään australialaisen viiniteollisuuden hyväksi.

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.