Luigi Righetti Valpolicella Ripasso ja vasikankyljykset

03.10.2017

Campolieti Valpolicella Classico Superiore Ripasso –punaviini on loistava ruokaviini mille tahansa italialaiselle ruualle. Tarjoile kyljysten ja polentan kanssa kermaista sienikastiketta (kuvassa nummitattikastiketta) sekä kauden vihanneksia (kuvassa pannulla paistettua omenaa ja kaskinaurista. Buon appetito!

Lue lisää viinistä >>

Lataa resepti >>

Vasikankyljyksiä, polentaa ja sienikastiketta

1 iso vasikankyljys / kaksi syöjää (n. 400 g)

Hiero kyljyksen pintaa oliiviöljyä, yrttejä (persilja, timjami, rosmariini) sekä suolaa ja pippuria. Paista kaikki pinnat kiinni kuumalla pannulla, myös paksut reunat. Kääri foliopakettiin ja laita vetäytymään 70 asteiseen uuniin tunniksi. Tarjoiltaessa leikkaa kyljyksestä siivuja.

Polenta

8 dl vettä + 1,5 tl merisuolaa

1,5 dl polentaa

0,5-1 dl kuohukermaa

50 g raastettua pecorino –juustoa

1 rkl hienonnettua valkosipulia ja 1 rkl rosmariinia

Kiehauta vesi. Sekoita polentaryynit kiehuvaan veteen voimakkaasti sekoittaen. Keitä hiljalleen

muutama minuutti. Anna hautua pienellä lämmöllä jonkin aikaa.

Lisää kerma, juusto ja mausteet. Jos seos on liian sakea, lisää hiukan vettä.

Polentan tulisi olla puuromaista ja helposti kauhottavaa sekä kuohkeaa.

Resepti: SoupOpera / Anuliina Pineda

 

Avainsanat: Luigi Righetti, Ripasso, Valpolicella, Vinkki Lasiin

Uniq Drinks Finland

Orionintie 18-22 | toimisto: 2krs. | Varasto: ovet 36-37
02200 Espoo

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. 020 717 0557

Avoinna arkisin 08-16

Vinkki Lasiin

Magners Finland

Tilaa uutiskirje

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Sörnäisten viinikellari

Viinit kiinnostavat meistä yhä useampia. Viinien harrastaja kohtaa kuitenkin usein ongelman: missä voisi säilyttää viinejä juuri niille parhaissa olosuhteissa? Lue lisää →