Pääsiäisen ruokapöytään Mancura Leyenda Gran Reserva ja karitsanpotka

26.03.2018

Juuri parahiksi, ennen pääsiäistä Alkon valikoimaan saapunut chileläinen Mancura Leyenda Gran Reserva sopii erinomaisesti pääsiäispöytään. Anuliinan reseptissä on pitkään haudutettua karitsanpotkaa juurespedillä

Mancura Leyenda Gran Reserva 2014

Erittäin syvän sinertävän punainen viini, jonka tuoksusta avautuu hiljalleen tuhkaisia ja tummien hedelmien aromeja, joita tukevat mustaherukka ja ruusun terälehdet. Maku on viipyilevä, monimuotoinen ja runsas sekä samalla tuore ja tyylikäs. Voimakkaita tanniineja täydentävät mokka, karvas suklaa ja makea kaneli.

Mancuran filosofiaan kuuluu tehdä viinejä, jotka kunnioittavat ympäristöään ja heijastavat paikallisia olosuhteita koko Chilen pituudelta. Viinitarhat sijaitsevat pääasiassa Casablancan, Maipon, Cachapoalin, Curicón ja Maulen laaksoissa ja niillä viljellään runsaasti kullekin alueelle ominaisia rypälelajikkeita.

Talon tunnuksena liitää ylväs mancura eli andienkondori, maailman suurin petolintu, joka tunnetaan Andien suojelijana sekä kuuden Etelä-Amerikan valtion (Argentiina, Bolivia, Equator, Kolumbia, Peru ja Chile) kansallissymbolina. Andienkondorilla on merkittävä rooli alueen kansantarustoissa ja mytologioissa, joissa se symboloi vahvuutta älykkyyttä, yläluokkaisuutta ja terveyttä.

Tilaa viini tai tarkista myymälä saatavuus Alkon nettisivuilta >>

  Haudutettua karitsanpotkaa

  • 4 kartitsanpotkaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni palsternakka
  • pala selleriä
  • 4 salottisipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 100 g tomaattipyrettä
  • 2 dl demiclacea
  • 4 dl punaviiniä (Mancura)
  • 4 kpl laakerinlehteä
  • 2 oksaa rosmariiniä
  • 1 tl appelsiinin raastettua kuorta
  • suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä paistamiseen

Kuori ja paloittele juurekset sekä sipulit. Jätä isohkoiksi paloiksi. Paahda pannulla kaunis väri juureksille ja sipuleille. Laita pataan.

Mausta potkat suolla ja pippurilla, ota väri pintaa pannulla. Laita potkat pataan.

Laita pannulle tomaatipyre, demiglace ja punaviini. Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa lyhyesti. Kaada liemi pataan. Lisää myös laakerinlehti ja rosmariini.

Paista 150 asetessa 1 tunti ja hauduta tämän jälkeen 70 asteteessa viisi tuntia. Potkat ovat mureita ja mehukkaita. Tarjoile parmesan-juustolla maustetun polentan kanssa ja kauho kastiketta padasta potkien päälle. Nautin aterian kanssa chileläistä Mancura Leyenda Gran Reserva –punaviiniä.

Lataa resepti tulostettavassa muodossa tästä >>

Resepti: Keittiömestari Anuliina Pineda, www.soupopera.fi

 

 

Avainsanat: Karitsa, Mancura, Pääsiäinen, Vinkki Lasiin

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539 / +358 20 717 0557

Avoinna arkisin Puhelinmyynti: 9-12 | Toimisto: 08-16

Vinkki Lasiin

Magners Finland

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sörnäisten viinikellari

Viinit kiinnostavat meistä yhä useampia. Viinien harrastaja kohtaa kuitenkin usein ongelman: missä voisi säilyttää viinejä juuri niille parhaissa olosuhteissa? Lue lisää →