Porterhouse Oyster Stout ja ostereita

29.10.2018

Porterhousin Oyster Stoutin raaka-aineena on käytetty osteria. Stoutin maku on pehmeän samettinen, tasapainoinen ja suuta mukavasti myötäilevä, oikea herkku!

Kylmenevien vesien myötä talvisesongin merenelävät osterit ovat parhaimmillaan.  Ostereita voi nauttia sellaisenaan, sitruunamehutipan taikka erilaisten makukastikkeiden kanssa. Yhdysvaltojen itärannikolla ostereita syödään tuoreella piparjuurella maustetun tomaattikastikkeen kera.

Käytä kastikkeeseen paseerattua tomaattimurskaa. Mausta se piparjuuren lisäksi hivenellä suolaa, sokeria ja mustapippuria. Ostereiden kanssa sopii nauttia tuoretta juureen leivottua patonkia, voita sekä Oyster Stoutia.

Osterit avataan osteriveitsellä, joka on noin 10 senttimetriä pitkä, litteä, teräväkärkinen ja tukevakahvainen veitsi. Terän ja kahvan välissä on usein suojaosa, jotta kädet eivät lipeä osteria avatessa.

Veitsi ujutetaan osterin sisään sivusta, minkä jälkeen veistä kääntämällä osteri aukeaa lähes itsestään. Tämän jälkeen jalka leikataan veitsellä poikki. Osterin tuoreus varmistetaan koskettamalla pikaisesti veitsellä kidusreunaa. Elävä osteri reagoi kosketukseen nopeasti supistumalla.

Pidä osterit kylmänä tarjoilun ajan asettamalle ne jäiden päälle.

Teksti ja kuvat: Soup Opera / Anuliina Pineda

 

Avainsanat: Olut ja ruoka, Osterit, Oyster Stout, Porterhouse, Resepti

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.