Pühaste Mr. Tangerine Man ja vuohenjuusto-parsapiiras

15.06.2018

Pühaste on nuori Virolainen panimo, jonka tarina alkaa vuonna 2011 pääpanimomestari Eero Manderin ensimmäisistä oluenkeitoista kesämökillään Pühastessa (Pyhämaalla). Oluet olivat erinomaisia ja kaveripiirin ylistämiä, joten Eero päätti perustaa oman panimon ystäviensä rohkaisemina.

Syksyllä 2014 Pöhjala-panimo tarjosi Eerolle mahdollisuutta valmistaa olutta heidän tiloissa, brändinimellä Pühaste, tällöin syntyivät nyt jo oluen ystävien hyvin tuntemat oluet – Nokturn, Humalakoda ja Mosaiik. Loppu on historiaa ja vuonna 2016 syyskuussa Pühaste siirtyi juuri valmistuneeseen omaan panimoon Tartoon…

Mr. Tangerine Man on Alkon valikoiman herkullinen uutuus. Se on appelsiinin ja mandariinin kuorella maustettu amerikkalaistyylinen vehnä ale.

Lue lisää oluesta Alkon sivuilta, samalla voit tarkistaa oman myymäläsi saldon ja tarvittaessa tilata tuotteen omaan Alkoosi verkkokaupasta!

Mr. Tangerine Man maistuu sellaisenaan, hyvin viilennettynä tai monipuolisesti ruokajuomana esim. itämaisten-, grilli- tai kalaruokien kanssa. Kokeile myös vuohenjuuston makupariksi reseptimme piiran kanssa!

Vuohenjuusto-parsapiiras

Pohja:

40 g voita

20 g hienoa juustoraastetta esim. vuohenjuusto gouda

2,5 dl vehnäjauhoja

2 rkl kylmää vettä

Täyte:

150 g vuohenjuusto goudaa raastettuna

2 prk vuohenjuustojugurttia naturel (n. 300 g)

2 dl kermaa

2 kananmunaa

1 tl suolaa

1 iso valkosipulinkynsi raastettuna

puolikkaan appelsiinin mehu raastettuna

mustapippuria rouhittuna

10 tankoa vihreää parsaa.

Nypi voi, juustoraate ja jauhot murutaikinaksi. Lisää vesi ja vaivaa takinapalloksi. Litistä kiekoksi ja anna vetäytyä kylmässä puoli tuntia. Voitele piirasvuoka ja korppujauhota. Anna kylmettyä hetki, jotta jauhot pysyvät hyvin kiinni jäähtyneessä vuoassa. Kauli taikina pyöreäksi letuksi ja nosta vuokaan. Tasaa reunat leikkaamalla veitsellä.

Sekoita täytteen aineet keskenään. Kaada taikinan päälle vuokaan. Paista 15 min 70 astetta. Tällä välin kanttaa parsat n. 12 cm pätkiksi ja puolita ne pitkittäin. Kun piiras on pastunut 15 min, asettele parsat piirakan päälle ja paista vielä 25 min 150 astetta.

Tarjoile piiraan kanssa salaattia ja vaikkapa vaaleita inkiväärimakkaroita.

Resepti: SoupOpera / Anuliina Pineda

 

Avainsanat: Puhastem, Vinkki Lasiin

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539 / +358 20 717 0557

Avoinna arkisin 08-16

Vinkki Lasiin

Magners Finland

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Sörnäisten viinikellari

Viinit kiinnostavat meistä yhä useampia. Viinien harrastaja kohtaa kuitenkin usein ongelman: missä voisi säilyttää viinejä juuri niille parhaissa olosuhteissa? Lue lisää →