Savustettuna paistettua nieriää, varhaisperunaa ja vesikrassi-jogurttikastiketta kokkileijonien tapaan

02.06.2019

Nieriä eli rautu on maailman pohjoisimpana elävä sisävesikala ja taivaallisen hyvä ruokakala. Nieriän liha on punertavaa ja melko rasvaista. Suomen kokkimaajoukkue valmistaa nieriän kevyesti savustettuna ja paistettuna, joilloin kesän ensimmäiset varhaisperunat ja vesikrassi-jugurttikastike kruunaavat kokonaisuuden.

Resepti 4:lle

Kevyesti savustettua paistettua nieriää

600 g                   nieriäfilettä

suolaa

öljyä

voita

savustuspuruja

Leikkaa nieriäfileet annospaloiksi, suolaa palat hyvin. Savusta annospaloja kaksi minuuttia savustuspöntössä ja jäähdytä. Paista palat rapeaksi pannulla runsaassa voissa.

Paahdettua varhaisperunaa

600 g                   varhaisperunaa

50 g                     kevätsipulia

100 g                   herneitä putsattuna

suolaa

rypsiöljyä

sitruunanmehu

Paahda varhaisperunat uunissa öljyn ja suolan kera 200 asteessa noin 20 minuuttia ja leikkaa paloiksi. Hienonna kevätsipuli. Sekoita kevätsipulit ja herneet perunoiden joukkoon, mausta suolalla ja sitruunanmehulla.

Vesikrassi-jogurttikastike

200 g                   turkkilaista jogurttia

1 nippu               vesikrassia

1 dl                      rypsiöljyä

suolaa

sitruunamehua

dijonsinappia

Ryöppää vesikrasseja parin minuutin ajan ja laita ne jääveteen. Purista vedet pois viilenneistä vesikrasseista ja laita ne blenderiin öljyn kanssa. Aja seos vihreäksi öljyksi ja siivilöi. Mausta jogurtti suolalla, sitruunamehulla ja dijonsinapilla. Lisää lopuksi vesikrassiöljy.

Koristele annokset vesikrassilla ja tillillä tai meriheinällä.

Viinisuositukset

Beronia Rueda Verdejo

Beronia Rueda Verdejo on viini, joka kuvastaa hyvin rypäleen ja maaperän saumatonta yhteistyötä. Verdejo on Ruedan alkuperäisrypälelajike ja sen juuret ulottuvat aina 1000-luvulle asti, ja tällä alueella tuotetuista viineistä on muodostunut todellisia ilmiöitä. Viini on kauniin vaalean keltainen, jossa häivähdys vihreää. Tuoksu on intensiivinen sekoitus fenkolia, valkoisia kukkia ja vastaleikattua nurmikkoa sekä kivellisiä hedelmiä. Maku on kuiva, aromikas ja täyteläinen. Pitkä viipyilevä maku, hyvin tasapainoinen hapokkuus ja rypäleelle tyypillinen katkeruus, joka antaa viinille pitkän jälkimaun.

Alamos Chardonnay (Alkon hinta 10,92 €)

Vaaleankeltainen viini vihrein vivahtein. Tuoksu on raikas, vaniljainen, hieman tamminen ja mineraalinen, kypsää sitrushedelmää. Maku kuiva, voimakas, puhdas ja hedelmäinen. Viini on tasapainoinen ja raikkaan hapokas, ja siinä on pitkä jälkimaku. Alamos Chardonnay on käynyt valikoidun hiivakannan avulla korkeintaan 14 asteen lämpötilassa 28 päivän ajan. Tämän jälkeen viiniä on kypsytetty 6-9 kuukautta ranskalaisessa ja amerikkalaisessa tammessa.

Avainsanat: Alamos Chardonnay, Beronia Verdejo, Kokkileionat, Kokkimaajoukkue, Resepti, Suomen kokkimaajoukkue, Vinkki Lasiin

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Aleksis Kiven Katu 52-54 | FI- 00510 HELSINKI
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.