Stellenrust Chenin Blanc ja savulohitoastit

28.05.2018

Stellenrust Chenin Blanc tyylikäs WO Stellenboschin alueelta tuleva kuohuviini. Viinissä on hyvin hedelmäinen tuoksu ja kuiva hapokas maku, jossa sitrusta, persimonia ja häivähdys mineraalisuutta. Jäännössokeri on 9 g/l ja sen arvo on säädetty kohdilleen lisäämällä viinin juuri ennen pullotusta Muscat de Alexandrieta, joka tuo viiniin eksoottista täyteläisyyttä.

Stellenrust Wines on perustettu vuonna 1928 ja kuuluu Etelä-Afrikan suurimpiin perheomistuksessa oleviin viinitaloihin. Tila käsittää noin 400 hehtaaria maata, josta 200 on istutettua. Noin puolet viinitilasta sijaitsee kansainvälisesti tunnetun Kultaisen Kolmion alueella Stellenboschissa, missä on sanottu löytyvän Etelä-Afrikan parhainta maaperää punaviinien tuottamiseen. Toinen puoli sijaitsee korkealla vuorissa, missä ilmasto on viileää meri-ilman pyyhkiessä viiniköynnösten yli.

Lue lisää viinistä tai tilaa Alkosta >>

Suosittelemme tätä ihanaa Chenin Blancia sellaisenaan, juhlamaljana tai esim. reseptimme savulohitoastien kanssa.

Savulohitoastit

Savulohitahna: 800 g lämminsavulohta, 400 g tuorejuustoa naturel, 1 pnt ruohosipulia leikattuna ohuiksi siivuiksi, 1 sitruunan mehu, 2 rkl raastettua piparjuurta

 Vaaleaa paahtoleipää ja kirkastettua voita.

 Irrottele lohifile nahasta ja ’revi’ kala sormin säikeiksi laakeassa astiassa. Lisää kaikki muut aineet ja sekoita massaksi. Lisää tarvittaessa suolaa. Levitä tahnaa paksusti vaalean paahtoleivän päälle. Laita toinen siivu päälle. Laita leipäpalat painumaan kevyen painon alle jääkaappiin hetkeksi. Suojaa kelmulla tai kevyesti kostutetulla leivinpaperilla, jottei leipä kuivu.

Ennen paistoa kanttaa leivät terävällä veitsellä ja leikkaa kolmioiksi.

Paista kolmioleivät pannulla keskilämmöllä kirkastetussa voissa leivän pinta rapeaksi ja kullan väriseksi. Tarjoile kuplivan ja hyvin viilennetyn Stellenrust Chenin Blanc Brut – kuohuviinin kanssa.

Tästä annoksesta tulee noin 10 sandwichiä ja leikattuna 40 pikkutoastia. Käytä suurikokoista ja tasareunaista vaaleaa paahtoleipää. Kostutetun leivonpaperin saat, kun kastat paperin reippaasti kylmän veden alla ja puristat paperin kuivaksi. Kostutettu leivinpaperi suojaa hyvin suolaisia leipiä. Savulohitahna sopii hyvin myös tuulihattuihin, voileipäkakkuun, wrapin tai karjalanpiirakan täytteeksi.

Resepti: SoupOpera / Anuliina Pineda

 

Avainsanat: Chenin Blanc, stellenrust, Vinkki Lasiin

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.