Stellenrust – Reilunkaupan viinejä Etelä Afrikasta

25.02.2015

Stellenrust on Stellenboschin suurin, perheomisteinen viinitila ja se saavutti Reilun Kaupan akkreditoinnin toukokuussa 2010. Reilun Kaupan ansiosta kehitysmaiden viljelijät ja työntekijät saavat mahdollisuuden parantaa toimeentuloaan. Reilunkaupan tuotteista maksetaan viljelijälle vähintään takuuhinta, jolla pystytään kattamaan ympäristön ja ihmisten kannalta kestävän tuotannon kustannukset. Suurtilojen työntekijät saavat asianmukaista palkkaa, asialliset työolot ja oikeuden liittyä ammattiyhdistyksiin.

Takuuhinnan ohella maksetaan Reilun Kaupan lisää, joka on tarkoitettu koko yhteisöä kehittäviin hankkeisiin. Lisän käytöstä päätetään demokraattisesti. Stellenrustilla ensimäiset lisät käytettiin koulupukujen hankintaan sekä koulu- ja yliopistomaksuihin. Lisäksi on päätetty uusia maatalouskoneita, sekä hankkia jakeluauto. Tulevaisuuden kehityskohteita ovat asumisolojen parantaminen, päiväkodin rakentaminen, jossa esikouluopetusta sekä vanhainkodin rakennus eläköityneille työntekijöille.

Stellenrustin viinit ovat saatavilla Alkon tilausvalikoimasta:

Stellenrust FairTrade Simplivity Red | Alko: 926547 | Hinta: 7,98€ (myydään 6plon laatikoissa: 47,88€)

Tumman rubiinin punainen viini, jonka tuokusssa on mokkaa ja vaniljaa. Maku on täyteläinen ja voimakas – maussa on kypsää marjaa, pippuria, mustaherukkaa ja tummaa suklaata. Ruokasuositus: Grilliruoat, kana ja kalkkuna, sekä lammas.

Stellenrust FairTrade Sauvignon Blanc | Alko: 934137 | Hinta: 7,98€ (myydään 6plon laatikoissa: 47,88€)

Vaalean oljenkeltainen viini, vihrein vivahtein. Tuoksussa kukkaa, hedelmää ja hunajaa sekä vastaleikattua ruohoa. Viini on kuiva, raikkaasti hapokas, hedelmäinen ja maukas. Maussa myös trooppisia hedelmiä. Ruokasuositus: raikkaat kalaruoat ja salaatit, vuohenjuusto, parsa.

Stellenrust – Reilunkaupan viinejä Etelä Afrikasta

 

 

 

 

Avainsanat: fairtrade, stellenrust, tilausvalikoima

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.