Tervetuloa OlutExpoon!

25.10.2018

Uniq Drinks Finland ja Vinkki lasiin esittelevät huikean kattauksen uutuuksia ja todellisia harvinaisuuksia OlutExpossa perjantaista sunnuntaihin 26.–28.10.2018. Paikalla on panimoiden edustajia Kaliforniasta (Firestone Walker), Irlannista (Porterhouse) ja Virosta (Pühaste) kertomassa omista tuotteistaan ja vetämässä Masterclass-tastingeja.

TÄNÄ VUONNA OlutExpo järjestetään Helsingin Kaapelitehtaalla jo kuudetta kertaa. Monet kotimaiset ja kansainväliset tuotteet ovat perinteisesti saaneet ensi-iltansa OlutExpossa, niin tänäkin vuonna.

Perjantaina Uniq Drinks Finlandin vieraiksi saapuvat Firestone Walkerin olutevankelista Adrian Walker, joka vetää myös Masterclass-tastingin jäljittelemättömän hurmokselliseen tyyliinsä kello 18:30.

Nämäkin harvinaisuudet on mahdollisuus maistaa Adrian Walkerin Masterclass-tastingissa perjantaina 26.8. klo 18:30.Välittömästi Firestone Walkerin jälkeen kello 20:00 vuoroon tulee Porterhouse Brewingin Masterclass, jonka vetää Neil Fischer.

Porterhouse Brewing Companyn tarina alkoi vuonna 1989, kun Liam LaHart ja Oliver Hughes avasivat ensimmäisen Porterhouse-olutravintolan Brayn kaupunkiin Irlannin itärannikolle. Ravintola toi maahan oluita eri puolilta maailmaa, etenkin Belgiasta, kunnes vuonna 1996 Dublinin Temple Barin alueelle avattiin Irlannin ensimmäinen panimoravintola The Porterhouse.

Vuosien saatossa toiminta on kansainvälistynyt Lontooseen ja New Yorkiin. Nykyään The Porterhouse Brewing Company on Irlannin suurin itsenäinen panimoyhtiö.

Irlannilla on kunniakas panimohistoria. Maassa on ollut parhaimmillaan yli 200 itsenäistä pienpanimoa, mutta 1900-luvulla niiden lukumäärä laski murto-osaan isojen panimojättien puristuksissa. The Porterhouse Brewing Company on Irlannin pienpanimobuumin pioneeri.

LAUANTAINA tiskimme takana palvelee tartolaisen Pühaste-panimon perustajaosakas Lauri Eidermann.

Pühaste sai alkunsa vuonna 2011, kun nykyinen pääpanimomestari Eero Mander keitteli oluita kesämökillään Pühastessa (Pyhämaalla). Oluet olivat erinomaisia ja kaveripiirin ylistämiä, joten Eero päätti perustaa oman panimon ystäviensä rohkaisemina.

Syksyllä 2014 Pöhjala-panimo tarjosi Eerolle mahdollisuutta valmistaa olutta heidän tiloissaan Pühaste-brändin alla. Tällöin syntyivät oluen ystävien hyvin tuntemat modernit virolaiset klassikot kuten Nokturn, Humalakoda ja Mosaiik. Loppu on historiaa, ja kaksi vuotta sitten Pühaste avasi oman panimonsa Tartossa.

Vierailimme Pühasten panimolla kesäkuussa 2017. Etualalla olutmestari Heiki Salm, ja peräseinältä katsoo jättikokoinen suurennos tartolaisen taiteilijan Marge Nelkin suunnittelemasta Mosaiik-etiketistä.

PÄÄSYLIPUT tapahtumaan voi ostaa verkkokaupasta tämän linkin takaa. Lippujen hinnat sisältävät sisäänpääsymaksun lisäksi eteispalvelun sekä 25 euroa maksukortille ladattua rahaa ja maistelulasin käytön.

Samasta paikasta löytyvät liput myös Masterclass-tastingeihin 10 euron hintaan. Näiden kanssa kannattaa olla nopea, sillä paikkamäärä on rajoitettu.

Tapahtumassa tarjolla oleva olutlistamme löytyy täältä. Kannattaa huomioida, että kaikki hanatuotteet eivät mahdu tarjolle yhtä aikaa ja että useimpia tuotteita on hyvin rajoitetusta, yleensä vain yksi tai kaksi kegiä, muta esimerkiksi Timmermansin ja Quinnesin yhteistyöolutta on saatu tapahtumaan ainoastaan 24 pulloa.

 

OLUTEXPO

26.–28.10.2018, Kaapelitehdas, Helsinki

Avoinna:

Pe 15:00–24:00

La 14:00–23:00

Su 14:00–21:00

Avainsanat: Firestone Walker, OlutExpo, Porterhouse, pühaste

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Aleksis Kiven Katu 52-54 | FI- 00510 HELSINKI
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.