Tom Barry, Gourmet Traveller Wine Magazinen: Nuori Viinintekijä 2013

06.11.2013

Hyvin vaatimaton, vain 27 vuotias, kolmannen polven viinintekijä Tom Barry on palkittu vuoden nuorena viinintekijänä Sydneyssä, Gourmet Traveller Wine Awardseissa. Tom Barry  jatkaa isänsä ja isoisänsä jalanjälkiä maineikkaan viinitalon: Jim Barryn viinintekijänä. Tom kertoo, että hänen isoisänsä Jim Barry olisi hänestä tänä päivänä varmasti ylpeä. Hän on ollut inspiraation lähde Tomille ja hän kertookin nuorena poikana seuranneensa isoisäänsä viinitarhalla, seuraten hänen työtään. Jo tuosta hetkestä lähtien Tom tiesi, mitä haluaa elämässään tehdä.

Tom on opiskellut viininvalmistusta yliopistossa ja opiskeluaikoinaan hän työskenteli vuosikerran 2005 Yalumban viinitilalla ja vuosikerran 2009 Shaw & Smithillä. Valmistuttuaan yliopistosta Tom vietti vuosikerrat 2010 ja 2011 Saksassa Moselissa keskittyen oppimaan kaiken mahdollisen Rieslingistä. Tomin mielestä Riesling on hieman aliarvostettu Australiassa, mutta kertoo, että Clare Valleyssa on yhdet maailman parhaista Riesling viinitarhoista ja hän uskoo, että tulevaisuudessa näille puhtaille, kuiville valkoviineille on kysyntää.

Vuosi 2013 on Tom Barrylle ikimuistoinen. Huikean kunnianosoituksen vastaanottamista väheksymättä, mies riemuitsee siitä, että hänen Golf-tasoituksensa on tällä hetkellä parempi kuin koskaan. Kaikkein hienoin asia tässä vuodessa on kuitenkin pitkäaikaisen tyttöystävän, Olivian, vihille vieminen marraskuussa.

Alkon valikoimasta löytyy kaksi Jim Barryn viiniä, pitkään valikoimassa ollut kestosuosikki: the Lodge Hill Shiraz ja tämän kesän uutuus: Watervale Riesling

http://www.alko.fi/tuotteet/447157/  ja  http://www.alko.fi/tuotteet/507617/

Alla lehdistätiedote ja Gourmet Traveller Wine magazinen henkilökuva Tom Barrystä:

Tom Barry Gourmet Traveller Wine 2013 Flyer

Tom Barry – Media Release

 

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.