Viña Casa Silva – Viiniperinteitä vuodesta 1892

03.09.2020

Casa Silva on tämän vuosisadan palkituin chileläinen viinitalo, eikä syyttä. Jopa maailman arvostetuin viinikriitikko Robert Parker on todennut, että Casa Silva on kehittänyt tavan valmistaa erinomaisia viinejä erinomaiseen hintaan.

Casa Silva tuottaa yksilöllisiä ja ainutlaatuisia viinejä.

Viña Casa Silvassa viljellään viiniä jo viidennessä polvessa. Colchagua Valleyssä sijaitsevan viinitilan perusti ranskalainen viinipioneeri Emilio Bouchon vuonna 1892, ja tänä päivänä hänen perintöään jatkaa Mario Silva perheineen. Talon pääviinintekijänä toimii Mario Geisse, joka on työnsä myötä saanut lempinimen Carmeneren Kuningas.

Casa Silva on alueensa pioneeri, joka panostaa paljon tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Ei ole suinkaan sattumaa, että Casa Silva on äänestetty lukuisia kertoja Chilen parhaaksi viinintuottajaksi. Viinien korkea laatu näkyy myös menestyksenä kilpailuissa. Casa Silva on tämän vuosisadan palkituin chileläinen viinitalo.

Yli satavuotiaita köynnöksiä

Casa Silva on  tuottaa ainutlaatuisia ja yksilöllisiä viinejä historiallisista ja terveistä viiniköynnöksistä. Monet sen yli satavuotiaat viiniköynnökset on tuotu Bordeaux’sta ennen Phylloxera-taudin puhkeamista. Yhteistä Casa Silvan viineille on hyvin korkea laatu, runsas väri ja loistava rakenne. Kaikissa viineissä on havaittavissa luonnollista makeutta ja ainutlaatuisen pehmeitä tanniineja sekä loistava tasapaino. Tämän lisäksi punaviineissä on havaittavissa hentoa yrttisyyttä maun tukena.

Casa Silvan tarhoilla on runsaasti vanhoja yli satavuotiaita köynnöksiä.

Viileän ilmaston taitaja

Casa Silva tunnetaan terroirin ja viileän ilmaston taitajana. Viinitarhat on suunniteltu niin, että ne tarjoavat kullekin rypälelajikkeelle kasvualustaltaan ja mikroilmastoltaan optimaaliset olosuhteet. Samalla Casa Silva on myös ympäristöä säästävän kestävän viininviljelyn edelläkävijä, mistä todisteena sen kaikki viinitarhat ovat saaneet kestävän kehityksen sertifikaatin.

Cool Coast -sarjan viinit ovat erinomaisia ruokaviinejä ja samalla ne alleviivaavat Casa Silvan viileän ilmaston taituruutta.

Casa Silva Alkossa

Alkon valikoimista löytyy seitsemän Casa Silvan viiniä. Näitä viinejä yhdistää vastuullisuus, huolenpito sekä erinomainen hinta-laatusuhde.

Casa Silva Reserva Carmenère 2018                                  11,98 €

Casa Silva Reserva Viognier 2018                                      11,98 €

Casa Silva Cool Coast Sauvignon Blanc                             19,98 €

Casa Silva Cool Coast Pinot Noir                                       19,98 €          

Casa Silva Lago Ranco Riesling 2017                                 27,98 €

Casa Silva Lago Ranco Pinot Noir 2017                              27,98 €

Casa Silva Microterroir Carmenere                                     39,99 €

Teksti Peter Tammenheimo Kuvat Casa Silva

Avainsanat: Carmenere, Casa Silva, Chile, Cool Coast, Laco Ranco, Pinot Noir, Riesling, Sauvignon Blanc

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Aleksis Kiven Katu 52-54 | FI- 00510 HELSINKI
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.