Vinkki Lasiin – Yalumba the Y Series Shiraz Viognier ja Kekri

05.10.2016

yalumba_sv_kori_lahisKekriä juhlitaan syyssadonkorjuun aikaan, Mikkelinpäivästä Pyhäinmiesten päivään. Me juhlistamme Kekriä tänä vuonna herkullisella, kauden vihanneksista kootulla paistoksella sekä yrttipaahdetulla karitsankyljyksillä.Karitsankyljykset ja vihannespaistos nautitaan mausteisen lämpimän ja täyteläisen Yalumba Y Series Shiraz Viognier –viinin kanssa.

Lataa resepti (pdf) – Syyssadon vihannespaistos ja Yrttipaahdetut karitsankyljykset

Yrttipaahdettuja karitsankyljyksiä ja syyssadon vihannespaistosta

1 myskikurpitsa

200 g ruusukaaliayalumba_sv_annosylhaalta-002

suppilovahveroita tai muita sieniä paistettuna

säilöttyjä tai paahdettuja kirsikkatomaatteja

oliiviöljyä

valkosipulia, hunajaa, suolaa, mustapippuria, persiljaa ja minttua

Kuori ja paloittele myskikurpitsa. Siisti ruusukaalit puhdistamalla kanta, jos tarpeen ja puolita pienet kaalinpäät. Ripottele päälle hiukan oliiviöljyä ja paahda uunissa 220 asteessa n. 8-10 min. Lisää lopussa oliiviöljyä, hunajaa, suolaa ja mustapippuria ja paahda vielä 1-2 min. Paahtoaika riippuu palojen koosta. Lisää paistokseen erikseen paistetut sienet ja kirsikkatomaatit.

Siisti karitsan kareet poistamalla mahdollinen liika rasva kareen pinnasta. Suolaa ja pippuroi kareet ja hiero päälle hienonnettua persiljaa ja minttua. Litistä 4-6 kokonaista valkosipulinkynttä veitsen kamaralla. Paista kareita öljytyllä pannulla valkosipulien kanssa, kunnes kareissa on joka puolella kaunis paistopinta. Kääri kareet folioon ja anna vetäytyä pannulla minimilämmöllä 15 min. Leikkaa annospaloiksi juuri ennen tarjoilua. Koristele annos yrteillä.

Tarjoile lisäksi tummaa punaviinikastiketta tai sitruuna-valkosipuli maustevoita.

 

Avainsanat: kekri, Vinkki Lasiin, Yalumba

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.