Yalumba – Rakkaudesta viiniin…

19.10.2016

Samuel Smith - Panimomestari ja Yalumban perustaja.

Samuel Smith – Panimomestari ja Yalumban perustaja.

Istuttaessaan viiniköynnöksiä kuutamon valossa Sidney Smith vilkaisi isäänsä Samuelia ja mietti hetken, kuinka paljon hänen nuoren elämänsä aikana olikaan muuttunut. Vasta 12-vuotiaana hän oli jo matkustanut maapallon toiselle puolelle vanhempiensa ja kolmen nuoremman sisaruksensa kanssa, auttanut rakentamaan perheelleen uuden kodin sekä luonut kukoistavan 30 eekkerin kauppapuutarhan yhdessä isänsä kanssa.

Rakkaus perheeseen, seikkailuun ja vaurastumiseen oli ajanut Samuelin perheineen perustamaan kotinsa Angastonin pienen uudisasutuskylän

Sidney Smith - Yalumban toimitusjohtaja 1888 - 1908

Sidney Smith – Yalumban toimitusjohtaja 1888 – 1908

liepeille, tuhansien kilometrien päähän kotikaupungistaan Dorsetista. Tänne Samuel ja Sidney istuttivat puutarhansa. Samuelilla oli luontaisia hortonomin kykyjä ja hän tajusi pian, millaisia mahdollisuuksia alue tarjosi rypäleiden viljelyyn.

Rakkaudesta maaperään Samuel nimesi palstansa Yalumbaksi – alkuperäiskansan termi, joka juhlistaa kaikkea meitä ympäröivää maata. Rakkaudesta viiniin Samuel välitti intohimonsa, kokemuksensa, omistautumisensa ja osaamisensa nuorelle Sidneylle, joka puolestaan antoi tämän kaiken omille pojilleen Walterille ja Percylle.

Yalumba jatkoi kulkuaan läpi konfliktien, taantumien ja kuivien kausien aina neljännen polven veljeksille Sidneylle, Donaldille ja Wyndhamille, päätyen lopulta nykyisille omistajilleen ja tämän hetkiselle pääomistajalle Robert Hill-Smithille.

Rakkaus perheeseen, rakkaus viiniin, rakkaus menestykseen, rakkaus jatkuvuuteen – nuori Sidney ei osannut mitenkään kuvitella, kuinka syvälle juurtuneet hänen istutuksensa olisivatkaan vielä 166 vuotta myöhemmin.

Katso Alkon valikoiman Yalumba-viinit>>

 

 

Avainsanat: Samuel Smith, Sidney Smith, Uutiskirje, Yalumba

Uniq Drinks Finland

Toimisto: Orionintie 18-22 | FI-02200 ESPOO
Varasto: Me Group / Kuninkaanväylä 45 | FI-20320 Turku

Myyntipalvelu, tilaukset:
Tel. +358 40 674 2539

Avoinna arkisin 8-16, puhelinmyynti: 9-12

Tilaa uutiskirje

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.