Yalumba Y Series Tasting
Pikkujoulut ovat vuoden iloisinta aikaa. Joulumielen lisäksi pikkujouluihin liittyy vapaamuotoisuus, rentous, hyvä seura ja lupa hurmioitua. Juhlan kruunaa pikkujoulutasting Yalumba Y Series loistoviinien kanssa.
Riesling 2017 ja maa-artisokkakeitto
500 g luomu maa-artisokkaa
1 pieni sipuli
20 g voita
1 dl vettä
1,5 dl Rieslingiä
1,5 dl kuohukermaa
2 rkl pehmeää rahkaa
0,5 tl jauhettua valkopippuria
1 rkl hienoa merisuolaa
1 rkl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
Kuori ja kuutioi maa-artisokat. Paloitetle sipuli. Kuullota sipulia 5 min voissa, lisää maa-artisokka ja kuullota vielä miedolla lämmöllä 10 min.
Lisää kaikki nesteet ja kiehauta. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä 15 min. Lisää mausteet. Soseuta blenderissä tehokkaasti samettiseksi keitoksi. Annostele kulhoon ja ripottele päälle leipäkrutonkeja.
Pinot Grigio 2017 ja Spaghetti al Frutti di Mare
Sinisimpukoita ja katkarapuja
Kermaa
Valkoviiniä
Valkosipulia
Rosmariinia
Chiliä
Spaghettia al dente
Shiraz Viognier 2015 ja karitsapata
Karitsan lapaa
Porkkanaa, palsternakkaa, paprikaa, terttutomaattia, sipulia, valkosipulia
Tomaattimurskaa
Punaviiniä
Paprikajauhetta, fenkolijauhetta, mustapippuria, suolaa
Paloitele lapa suurehkoiksi paloiksi, ruskista pinta pannulla. Paloittele porkkanat, palsternakka ja sipuli, kuullota pannulla. Lisää kaikki ainekset pataan. Laita uuniin alussa 170 astetta puolituntia ja hauduta sen jälkeen 140 astetta 2-3 tuntia. Tarjoile kokojyvä basmatiriisin ja jugurttinokareen kanssa.
Merlot 2017
Paistettuja,meheviä raakamakkaroita, hapankaalta, suolakurkkua ja smetanaa.
Reseptit ja kuvat: Soup Opera / Anuliina Pineda